Saturday 21st August 2010

by Martin

Kjære, elskede, hellige, himmelske Far i himmelen. Det har vært mange forandringer i vår familie det siste året.

Vår kjære 17 år gamle datter ble, etter en gudtjeneste, blind og paralysert, da en fyllekjører kjørte over henne med pickup’en sin utenfor kirketrappa.

Tante Klara døde av leverkreft etter et langt og smertefullt sykeopphold. Samme kveld ble katten hennes overkjørt av en lastebil med snøplog.

Besta Wilmas multippel sklerose blir bare verre og verre, og hun kan nesten ikke gjøre noe på egenhånd mer.

Far gjennomgikk en trippel koronar bypass og puster nå gjennom et rør.  Noen dager før dette, brant huset ned på grunn av gnister fra Harry Potter-brenningen som ble holdt i hagen. Kun ved Guds nåde ble låven reddet i siste liten, og vi har derfor fortsatt en plass å bo og feire juleaften.

Lille Johannes satt et kyllingbein fast i halsen under en kirkepiknik og ble i all hast kjørt til sykehuset hvor legene måtte fjerne strupehodet. Selv om han aldri vil kunne snakke mer, så reddet Gud han på en mirakuløs måte!

Ja, og motoren i bilen vår eksploderte på vei hjem til låven.

Gunnvor blir hjemmeundervist etter at hun forlot 8.-klasse for å bli mor for første gang. Abort var uaktuelt, og vi vet at Gud med sine gode og perfekte grunner har gitt oss et barnebarn med vannhode.

Vår eldste sønn mistet høyre fot i Afghanistan i et bakholdsangrep, mens han forkynte Jesus Kristus og demokrati til de stakkars hedningene der borte.

Vi jubler over visdommen Gud har, over hans gaver til oss og over hans planer for våre liv. Barmhjertige Gud er god, og vi lovpriser hans verk!

(PS: Jeg glemte visst å fortelle at hunden døde av rabies, men ikke før han hadde drept hele buskapen på gården.)

· · · ◊ ◊ ◊ · · ·

Legg igjen en kommentar